Genel Bilgiler
29 Mayıs 2007 tarihinde kurulan Kilis 7 Aralık Üniversitesi 2019 yılı itibarı ile bünyesinde 8 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokulu ile eğitim-öğretim faaliyetlerini 10.000’i bulan öğrenci sayısı ile devam ettirmektedir.
Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin 8. Fakültesi olarak 12 Nisan 2018 tarihinde Yüksek Öğretim Genel Kurul toplantısında alınan kararla kurulmuştur. Gayrimenkul değerleme, gayrimenkul hukuku, arazi geliştirme, arazi yönetimi ve koruma, arazi ekonomisi, şehircilik ve kent bilimleri, yerel yönetimler, sigortacılık, aktüerya, ulaştırma ve uluslararası ticaret gibi alanlardaki bilgi birikimi, yeni bir fakülte çatısı altında toplanarak bilim dünyası ve topluma nitelikli bireylerin kazandırılması hedeflenmiştir. Fakültemiz Lisans Programları; gençlere hızlı çözümler üretebilme, alanında öncü, teorik ve uygulamalı eğitim ile mesleki bilgi ve beceri geliştirme ve iş başında eğitim imkanı sunmaktadır. Mezunların dünyanın her yerinde kolayca iş bulabilecek niteliklere sahip olabilmesi için lisans eğitim-öğretim programları hazırlanmış ve programların uluslararası akreditasyonu çalışmalarına yürütülmektedir.
Henüz yeni kurulduğundan Fakültemizde iki bölüm (Sigortacılık Bölümü ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü) bulunmaktadır. Sigortacılık bölümüne bağlı bir anabilim dalı (Sigortacılık ABD) bulunmaktadır. Yakın gelecekte Fakültemiz bünyesinde yeni bölümlerin açılması da planlanmaktadır.
Dört yıl (sekiz yarıyıl) süreli lisans eğitimi uygulanan Fakültemiz bölümlerinde; daha çok disiplinler arası çalışma ve yeni iş alanlarında uygulama ağırlıklı bölüm ve programlar olarak hazırlanmıştır. Lisans programlarında teorik eğitimin yanından üçüncü sınıf sonunda en az 30 işgünü süreli iş başı eğitimi ve staj çalışması ile proje hazırlama ve sunuşlarla uygulama becerisinin geliştirilmesi sağlanacaktır.
1-Kontrol Ortamı Standartları
KOS1- Etik Değerler ve Dürüstlük
KOS2- Misyon-Vizyon, Organizasyon Yapısı ve Görevleri
KOS3- Personelin Yeterliliği ve Performans Değerlendirme
Performans Değerlendirme Formu
KOS4-Yetki Devri
2-Risk Değerlendirme
RDS1- Planlama ve Programlama
RDS2- Risklerin Belirlenmesi ve Değerlendirmesi
Risk Belirleme ve Değerlendirme Formu
Risk Eylem Planı Çalışma Grubu
3-Kontrol Faaliyetleri Standartları
KFS1- Kontrol Stratejileri ve Yöntemleri
Kontrol Stratejileri ve Yöntemleri
KFS2- Prosedürlerin Belirlenmesi
KFS3-Görevler Ayrılığı
KFS4-Hiyerarşik Kontroller
KFS5- Faaliyetlerin Sürekliliği
KFS6- Bilgi Sistemleri Kontrolleri
4-Bilgi Sistemleri Kontrolleri
BİS1-Bilgi ve İletişim
BİS2-Raporlama
BİS3- Kayıt Dosyalama Sistemi (EBYS-Arşiv güncel ve düzenlidir.)
BİS4- Hata, Usülsüzlük ve Yolsuzlukların Bildirilmesi
5- İZLEME
İS1- İç Kontrol Değerlendirmesi
-İç Kontrol Değerlendirme Formu
İS2-İç Denetim