Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Duyurular RSS

  • Duyuru Yok

Genel Bilgiler

 

     Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün temel amacı ülkemizde gelişen turizm sektörüne gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek, kalifiye, genç mutfak yöneticileri yetiştirmektir. Ayrıca zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtmak hedeflenmektedir. Dört yıllık lisans programı süresince öğrencilere temel beslenme ilkelerinden başlayarak en ileri seviyeye kadar yiyecek- içecek işletmeciliği ve gastronomi ile ilgili tüm önemli bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.  Lisans programı süresince öğrencilere yiyecek-içecek yönetimi, yemek pişirme teknikleri ve Türk ve dünya mutfakları hakkında eğitim verilecektir.  Yiyecek-içecek yönetimi ve yemek pişirme teknikleri derslerinin teorik ve uygulamalı olarak verilmesi planlanmış bununla da öğrencilerin hem teorik hem de pratik bilgi ve beceriye sahip olması amaçlanmaktadır. 

 

Bölüm Hakkında

 

       Günümüzde ekonomiden işletmeciliğe ve toplum bilimine kadar birçok bilim dalında kullanılan bir kavram haline gelen küreselleşme olgusunun önem kazanmasıyla Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ulusal ve uluslararası dinamikleri yakından takip ederek ve ders programlarını sürekli güncelleyerek öğrencilerini akademik ve teknolojik gelişmelere uygun ileri düzey bilgi ve donanımlarla geleceğe hazırlamaktadır.

 

Fiziki Şartlar ve Eğitim Durumu

 

        Günümüz şartlarında bireylerin kendilerini, işletmelerin varlıklarını, hatta alacak/borçlarını sigortalattırması sektörün öneminin giderek artacağını vurgulamaktadır.

      Diğer taraftan temel derslere ilaveten ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmelere uyumlu olarak dersler ve içerikleri güncelleştirilmekte, ayrıca seminerler ve projelerle eğitim-öğretim desteklenmektedir. Diğer bir ifade ile dinamik ve çağdaş bir öğretim söz konusudur.

        Üniversitemizde yeni açılan bu bölümde okuyacak öğrenciler alanında nitelikli Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyeleri ile tam donanımlı olarak eğitilecektir. Ayrıca bu alana yönelik teknolojik otomasyon tabanlı programlar da anlatılacaktır. Alanında uzman finansçılar tarafından finansal okuryazarlık eğitimleri de müfredata ek olarak anlatılacaktır.

 

İstihdam Olanakları

 

        Kilis 7 Aralık Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, temel olarak işlevi öğrencilere evrensel bir bilim dalı olan işletme yöneticiliği için gerekli olan çağdaş bilgi ve yetenekleri kazandırmaktır. Program mezunları, çok geniş iş olanaklarına sahiptirler. İş dünyasında özel sektör veya kamu kesimi de dâhil olmak üzere bütün işletmelerde restaurant, rekreasyon alanlarında otelcilik ve turizm işletmelerinde ara elemanı olarak iş imkânı bulabilmektedirler. Bu bölüm mezunları aynı zamanda kendi girişimlerini kurabilir ve yönetebilirler.

 

Bölümümüzün Artıları

 

  • Alanında uzman akademik kadro
  • Öğrencilerle ilgilenen idari yapı
  • Sektörün istediği şekilde uygulamalı derslerle öğrencilerin daha nitelikli yetişmesi
  • Öğrencilerin alanda daha nitelikli olabilmeleri için mesleki geziler
  • Alanında uzman kişilerin Üniversitemize davet edilip  öğrencilere seminerler vermeleri
  • Yabancı uyruklu öğretim elemanları ile etkin yabancı dil eğitimi
  • Her öğretim elemanı tarafından haftanın bir günü öğrencilere akademik danışmanlık
  • Diğer birimlerden bağımsız ayrı ve yeşil bir kampüs
  • Bankalarda veya diğer kamu kuruluşlarında staj imkanı
  • Standartlar üzerinde bir yemekhane
Son Güncelleme: 2022-09-12 12:17:03
                                                                                                    

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024